banner
Objava: 9.8.2016 20:28
Čitanja: 2379
Autor: Administrator
Omiljeni napitak
Dobre strane piva: 10 razloga zašto treba piti pivo
Dobre strane piva: 10 razloga zašto treba piti pivo
0
0

Pivo je jedno od omiljenih napitaka u našim krajevima, pa iako se stalno govori o pivskom trbuhu (koji je posljedica bilo kojeg alkohola, btw.), evo deset najboljih razloga zašto bi ga trebalo piti ali naravno ne u velikimkoličanama

Jača kosti - sadrži visoku razinu silicija, koji je dobar za zdravlje kostiju.

Jača srce - pola litre piva dnevno smanjuje rizike od srčanih bolesti za 30 posto, jer podiže nivo dobrog kolesterola koji sprječava začepljenje arterija.

Jača zdravlje mozga - pokazalo se da žene koje umjereno piju pivo na testovima mentalnih sposobnosti postižu rezultate kao da su 18 mjeseci mlađe.

Podiže razine vitamina - pivopije imaju za 30 posto višu razinu vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju i duplo više od onih koji piju vino. Pivo sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.

Produžava život - oni koji umjereno piju žive duže, jer se takvom konzumacijom alkohola smanjuje rizik za srčane bolesti, infarkt i dijabetes.

Smanjuje rizik od raka - meso marinirano u pivu za 70 posto smanjuje karcenogene spojeve koji nastaju pri prženju mesa.

Smanjuje rizik od razvoja dijabetesa - ljudi koji piju jedno do dva pića dnevno imaju za četvrtinu manji rizik da će im se razviti dijabetes tipa dva.

Snižava krvni tlak - pivo je značajno bolje od vina za kontrolu i snižavanje krvnog tlaka kod žena

Štiti od infarkta - umjerene količine alkohola, uključujući i pivo, pomažu spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka koji blokiraju krv koja teče do srca, vrata i mozga i koji izazivaju najčešći tip infarkta.

Zdravlje bubrega - finski znanstvenici izdvojili su pivo od ostalih alkoholnih pića, jer su otkrili da u značajnijoj mjeri smanjuje rizik od pojave kamenca u bubrezima.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS