Objava: 14.3.2017 12:34
Čitanja: 6459
Autor: abcportal.info
Tužna vijest
Hercegovina izgubila jednog od najboljih promotora starih običaja Hercegovine: Umro je Antas Mucić
Hercegovina izgubila jednog od najboljih  promotora starih običaja Hercegovine: Umro je Antas Mucić
0
0

Danas smo primili jednu tužnu vijest jer nam je u 78. godini otišao Ante Mucić Antas iskreni i veliki ljubitelj ali i čuvar narodnih običaja Hercegovine. Za Antasa se svakako može reći da je za života ušao u legende našeg kraja jer je koristio svaku priliku za promociju starih običaja Hrvata Hercegovine. Bio je izuzetan i vrstan svirač na diplama, guslama, lijerici, svirali ... pa se za njega znalo reći sve što mu je u rukama daje lijepe tonove po kojima je poznat naš hercegovački zavičaj. Antas je sa svojim diplama obišao svijeta gdje god ima Hrvata, od europskih zemalja do daleke Amerike i Kanade. Često je gostovao u raznim radio i tv emisijama poput 'Lijepom našom' koje su promovirale stare običaje hrvatskog narodaAntas je dao veliki doprinos našoj baštini kroz društva HKUD Hercegovac i HKUD Herceg Stjepan a općina Ljubuški ga je počastila titulom počasnog građanina, piše ABCportal.info. Za života dobio je još niz priznanja i plaketa kao zahvalu za sve ono što je davao folkloru Hercegovine.

Sahrana ovog poznatog Hercegovca biti će sutra (srijeda u 15 sati) na groblju Kartuša – Crnpod.Nek počiva u miru Božjem.

FOTO Ivan RAMIĆ

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS