banner
Objava: 24.7.2017 07:55
Čitanja: 5512
Autor: Administrator
Mokarski dernek
'Lipo li je u Mokromu živit, pivat gange lipoti se divit'
'Lipo li je u Mokromu živit, pivat gange lipoti se divit'
0
0

Derneci su nešto do čega je Hercegovcima doista stalo. U ovim krajevima ima ih dovoljno i ima prilike za prijateljske susrete svih onih koji na derneke i dolaze. Sinoć je jedan takav dernek bio u Mokrom kod Širokog Brijega gdje se okupilo mnoštvo naroda koji je mogao uživati u pripremljenom kulturno-zabavnom programu ovdašnjeg KUD-a Mokro i njihovih gostiju koji su došli od Vinkovaca preko Busovače, Ljubuškog do domaćih KUD-ova.

Sve je počelo svetom misom na temeljima stare bazilike a nakon misnog slavlja uslijedilo je slavlje na Mokarskom polju uz narodne običaje, pjesmu i druženje. Podrazumijeva se da na derneku ima jela i pića pa su se i ovog puta na ražnju vrtili janjci i točilo hladno pivo za osvježenje u vreloj srpanjskoj noći.

Kako je sve skupa izgledalo pogledajte na fotografijama u nizu ispod teksta koje je za čitatelje ABCportala snimio Ivan RAMIĆTagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS