banner
Objava: 26.7.2017 07:50
Čitanja: 2962
Autor: Administrator
Dogovorili se
Zaposlenima u srednjim školama ZHŽ-a plaće veće za 5,5%, rodiljama puna plaća
Zaposlenima u srednjim školama ZHŽ-a plaće veće za 5,5%, rodiljama puna plaća
0
2

Zaposleni u srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji od idućeg mjeseca trebali bi imati 5,5% posto veću plaću. Rezultat je to dogovora predstavnika Vlade ZHŽ-a i predstavnika Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a glede potpisivanja kolektivnog ugovora koji je jučer okončan u Ministarstvu financija u Ljubuškom.

Prema riječima Jasminke Petric, predsjednice Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a, veće plaće su samo dio boljih uvjeta koje će zaposleni u srednjim školama imati po stupanju novog kolektivnog ugovora na snagu. - Rodilje će za vrijeme rodiljskog dopusta imati 100-postotni iznos plaće, s tim da će majke koje imaju troje i više djece moći u razdoblju dok najmlađe dijete napuni dvije godine raditi pola norme, a primati punu plaću - navodi Petric. Ističe kako se regulira i isplata regresa.između ostaloga donosi Večernji list BiH.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Gost
1. Gost 26.07.2017 09:27
janko u plasteniku, ljudi idu naprijed
0
0
0
Gost
2. Gost 26.07.2017 23:43
jel moguće da ostalim korisnicima proračuna nije podignuto
0
0
0
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS