banner
Objava: 29.3.2017 19:56
Čitanja: 1550
Autor: Administrator
U Mostaru
Završeno natjecanje 'Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata'
Završeno natjecanje 'Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata'
0
0

Danas s početkom u 10:30h u amfiteatru Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru održan je završni dio natjecanja studenata Poduzetništvo studenata – od ideje do realizacije poduzetničkih projekata, koji se provodio uz financijsku potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Ovakva vrsta natjecanja na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Mostaru je već ušla u tradiciju. Naime, ovo je 11. natjecanje za najbolji studentski poslovni plan, a cilj natjecanja je potaknuti razvoj svijesti o značaju poduzetništva i samozapošljavanja kod studenata te pružiti priliku studentima da uz potporu mentora uče poduzetništvo kako bi realizirali svoju poslovnu ideju.

U natjecanju je sudjelovalo 20 timova studenata Sveučilišta u Mostaru koji su u prethodnih pet mjeseci pod mentorstvom nastavnika Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru kreirali i razradili svoju poduzetničku ideju te sačinili poslovni plan.

Završno natjecanje je otvorila prorektorica prof.dr. sc. Izabela Dankić, istaknuvši važnost ovakvih aktivnosti i naglasila da se izvrsnost treba prepoznati i nagraditi.

Dr.sc. Jozo Bejić, Tajnik Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta je istakao da Ministarstvo već godinama prepoznaje aktivnosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na razvoju poduzetništva i podupire ih te će to i dalje činiti, te je pohvalio izvrsnu suradnju Ekonomskog fakulteta s ministarstvom.

U završnici su se predstavili pet najboljih timova, koji su dobili najviše ocjene od stručnog ocjenjivačkog suda, a pobjednici su dobili i novčane nagrade:

1. Alen Krtalić i Damir Đorđevski s poslovnom idejom „Healthy Food & Snacks“ nagrada 1000 KM,

2. Andrea Eljuga s poslovnom idejom „Elektroničke mjenjačnice“ nagrada 600 KM,

3. Daria Marković i Anita Grubišić s poslovnom idejom „Uzgoj pčela“ nagrada 400 KM.

Stručni ocjenjivački sud za izbor najboljih su bili: dr.sc. Jozo Bejić, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Ivan Jelčić, HERAG, Ana Perić, REDAH, Tomislav Majić, LINK, Goran Dodig, Tehnološki park INTERA, te nastavnici Ekonomskog fakulteta, Sveučilišta u Mostaru.

Voditelji projekta bili su prof.dr.sc. Zdenko Klepić i doc.dr.sc. Nikola Papac.

Tagovi
Komentari
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ABCPortal.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
Sva prava pridržana © ABCPortal.info
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
Dizajn i programiranje: 4ANTS